Accu service

 

In samenwerking met acimaccu.nl leveren de meest gangbare accu's voor E-Bikes, auto's, (plezier)boten en campers tot grootverbruikers als trucks en de transport industrie. In ons assortiment voeren wij de merken Dynac, Duracell, Bosch en Varta. Uit eigen import leveren wij accu's van het sterke Duitse merk Panther tegen zeer concurrerende prijzen.

Vanaf begin 2021 hebben wij het gerenomeerde accu-bedrijf ACIM uit Castricum overgenomen en zullen dit bedrijf verder uitbouwen. Op de Lijnbaan 61 is er een aparte unit ingericht en we bouwen een uitgebreide webshop met daarin de accu's keurig gerangschikt naar type, merk, model etcetera.

 

HOE WERKT EEN ACCU EIGENLIJK

De accu zoals die gebruikt wordt in auto's bestaat uit een aantal cellen die in serie zijn geschakeld. Iedere cel bestaat uit twee loodplaten waarvan er één bedekt is met lood(IV)oxide. De accu is gevuld met een oplossing van verdund zwavelzuur die dienst doet als elektrolyt.

Eén cel (oftewel twee loodplaten) kan ongeveer 2,12 Volt leveren. Een accu van 12 volt bevat dus 6 cellen.

De elektrische energie wordt onder andere gebruikt voor het laten branden van de lichten, het gebruik van de startmotor of het laten spelen van de autoradio. Het opladen van een auto-accu gebeurt door middel van elektrolyse. De beide polen van een accu worden dan verbonden met de overeenkomstige polen van een externe spanningsbron. Tijdens het rijden wordt de accu ook opgeladen door een dynamo in de auto. Deze manier van opladen is echter alleen bruikbaar indien er lange afstanden worden gereden.